‘Week van de G-sportfan!’

Word 100% G-sportfan tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ van 24 tot 30 oktober 2016

Voor het derde jaar op rij organiseert het G-sportfonds van de provincie Antwerpen een sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport: de ‘Week van de G-sportfan!’. Tijdens deze campagne zet het G-sportfonds sport voor personen met een handicap in de kijker. Concreet gaat het G-sportfonds voor deze editie samen met 26 G-sportpartners op zoek naar personen die G-sport een warm hart toedragen en G-sportfan willen worden. Daarnaast start er ook een crowdfundingsactie waarbij het G-sportfonds zich engageert om voor elke euro dat een project aan fondsen werft er één euro bovenop te leggen. 1 euro wordt dus 2 euro. Met deze financiële injectie wil het G-sportfonds drempels voor sportbeoefening verlagen én de kwaliteit in de G-sportsector verder verhogen. De ‘Week van de G-sportfan!’ vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016.

Op het kaartje hierboven zie je om welke G-sportprojecten het gaat en waar ze zich bevinden in de provincie Antwerpen. Klik gerust eens door op één van de 26 rode puntjes en ontdek elk project afzonderlijk: Wie zijn ze? Wat willen ze graag doen voor hun G-sporters? En vooral: hoe kun jij hen helpen? Wil je ze alvast steunen? Dat kan! Registreer jezelf gratis als G-sportfan en geef bij je registratie onderaan bij het invulveld ‘actiecode’ de naam van het desbetreffende project dat je wil helpen. Zo help je jouw project mee aan 250 G-sportfans!

Hieronder vind je ook in het kort een opsomming van de 26 G-sportprojecten. Via de link kom je ook telkens meer over het project te weten.

Instellingen (4)

 • BW Flegado (Ruisbroek): Instelling ‘Beschut Wonen Flegado’ is op zoek naar een specifieke fiets waarop een rolstoel kan worden gemonteerd en vijf damesfietsen om  personen met een handicap te laten deelnemen aan diverse fietsactiviteiten.
 • De Markgrave (Antwerpen): Het activiteitencentrum ‘De Markgrave’ is op zoek naar de aanleg van een volksspelenbaan en een actief wandelpad in hun tuin om personen met een visuele handicap te stimuleren om buiten te komen en te sporten en bewegen.
 • Autigone (Rijmenam): Instelling ‘Autigone’  is op zoek naar een sportveld en sportmateriaal om personen met autisme te laten sporten.
 • DVC Sint-Jozef (Kalmthout): Dagcentrum Sint Jozef is op zoek naar sportmateriaal voor het uitbreiden hun sport- en bewegingsactiviteiten.

Scholen uit het buitengewoon onderwijs (4)

 • MPI Zonnebos (Schilde): ‘MPI Zonnebos’ is op zoek naar grote go-carts om hun leerlingen op een veilige manier de laten deelnemen aan fietsactiviteiten.
 • Vzw Steunpunt De Mast (Kasterlee): School voor buitengewoon secundair onderwijs ‘Vzw Steunpunt De Mast’ is op zoek naar fietsen voor hun leerlingen.
 • Leerexpert Peerdsbos (Brasschaat): School voor buitengewoon secundair onderwijs ‘Leerexpert Peerdsbos’ is op zoek naar nieuwe sportinfrastructuur en sportmateriaal voor hun leerlingen met een handicap.
 • BSO Tongelsbos (Westerlo) : School voor buitengewoon secundair onderwijs ‘Tongelbos’ is op zoek naar aangepast sportmateriaal om meer leerlingen aan het sporten te krijgen.

Actoren uit de ouderenzorg met een G-afdeling (2)

 • OCMW Balen – woon- en zorgcentrum ZC Ter Vest (Balen): Het woon- en zorgcentrum Ter Vest wil graag extra materiaal aankopen voor hun actieve en passieve bewoners. In de eerste plaats voor een makkelijkere bereikbaarheid van de trainingstoestellen maar ook en vooral om iedereen aan te zetten om te bewegen. Zien bewegen, doet immers bewegen.
 • Ter Kempen (Meerhout)Ter Kempen uit Meerhout is een woon-zorgcentrum voor 50 ouderen met dementie en/of andere cognitieve, psychische, psychiatrische… problemen. Zij willen heel bewust, zowel figuurlijk als letterlijk een organisatie ‘in beweging’ zijn. Onder het motto “Ter Kempen beweegt!” willen ze tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’graag een duofiets aanschaffen. Hiermee kunnen bewoners, medewerkers én families samen sportief bezig zijn. Bovendien geeft het hen een gelegenheid om zich te verplaatsen buiten het woon- en zorgcentrum.

Individu (1)

 • Jef Vandorpe (Niel): rolstoelatleet Jef Vandorpe is op zoek naar fondsen voor een nieuwe sportrolstoel.

Reguliere clubs met een G-sportwerking (6)

 • De Leukste Thuis (Brecht): Sportclub ‘De Leukste Thuis’ is op zoek naar aangepast sanitair dat toegankelijk is voor hun G-sporters.
 • Ruitersclub Tallaerthof (Koningshooikt): Ruiterclub ‘Tallaert Hof’ is op zoek naar een mobiele tillift om rolstoelgebruikers op een veilige en aangename manier te paard te krijgen.
 • Antwerp Phantoms Deurne (Deurne): Sportclub ‘Antwerp Phantoms Deurne’ is op zoek naar 10 sledges of sleetjes om initiatieprojecten op te starten voor personen met een fysieke handicap met het oog op het uitbouwen van een eigen sledge hockeyteam.
 • KFC Grobbendonk (Grobbendonk): Vzw G-sport Eisterlee, Grobbendonk-Bouwel!, een nieuw opgerichte vzw is op zoek naar fondsen voor de renovatie van sportinfrastructuur om een brede waaier van sportdisciplines aan te bieden voor personen met een handicap.
 • TC De Dageraad (Beerse): Sportclub TC De Dageraad is op zoek naar een fondsen voor de renovatie van hun tennismuur ten behoeve van hun G-tennissers.
 • MV De Heidebloem (Kalmthout) : Sportclub MV Heidebloem is om zoek naar batons en een nieuwe muziekinstallatie voor hun G-afdeling twirling.

Handicapspecifieke sportclubs (9)

 • Sailability (Mol): Zeilclub ‘Sailability’ is op zoek naar een aangepaste Trimaran die je kunt besturen met de voeten of met de handen.
 • Vzw Marjan (Duffel): ‘VZW Marjan’ is op zoek naar een elektronische rolwagen waarmee leden met weinig armkracht kunnen deelnemen aan het rolstoeldansen.
 • Sporcrea Deurne (Deurne): G-sportclub ‘Sportcrea Deurne’ is op zoek naar een mobiele tillift voor hun G-zwemmers.
 • Forest Wheels vzw (Sint-Katelijne-Waver): G-sportclub ‘Forest Wheels’ is op zoek naar een specifieke sportrolstoel voor hun G-tennissers.
 • Scabazoe (Zoersel): G-sportclub ‘Scabazoe’ is op zoek naar een mobiele zitvolleybalinstallatie om demo- en promotiewedstijden te organiseren voor hun spelers met een handicap.
 • Wapper vzw (Hoboken): G-sportclub ‘Wapper’ is op zoek naar specifieke sportrolstoelen om hun bewegingsschool verder te laten groeien.
 • 2gether on wheels (Brasschaat): G-sportclub ‘2Gether on wheels’ is op zoek naar cyclocrossfietsen voor hun G-renners.
 • Psylosclub Klimop Passage (Geel): G-sportclub Klimop Passage Geel is op zoek naar outdoor fitnesstoestellen voor hun leden en bezoekers.
 • Project Lenny (Wommelgem): Project Lenny wil zoveel mogelijk G-sporters aan het sporten te krijgen. De fonkeling in de ogen van de samoerai’s zijn voor hen onbetaalbaar mooi.

Benieuwd naar de resultaten van de edities 2014 en 2015 van de ‘Week van de G-sportfan!’? Neem dan zeker eens een kijkje door op de links te klikken.