‘Week van de G-sportfan!’

‘Week van de G-sportfan!’ levert 8.338 nieuwe G-sportfans en 199.266,81  euro op

Van 24 tot 30 oktober organiseerde het G-sportfonds van de provincie Antwerpen voor het derde jaar op rij de ‘Week van de G-sportfan!’, een brede sensibiliserings- en crowdfundingscampagne ten voordele van G-sportprojecten. Dat er nood is aan initiatieven die G-sport ondersteunen, bewijst het succes van de ‘Week van de G-sportfan!’: in 2016 namen maar liefst 26 projecten deel. Allen zochten ze naar G-sportfans én middelen voor de aankoop van G-sportmateriaal.

De resultaten zijn niet de minste:
De ‘Week van de G-sportfan!’ leverde 8.338 nieuwe G-sportfans op en zorgde voor een financiële injectie van 199.266,81 euro in de G-sportsector.

Projecten nemen cheque in ontvangst

Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ zette het G-sportfonds de spot op 26 G-sportprojecten die personen met een handicap alle kansen willen geven om te sporten of te bewegen. Deze 26 projecten probeerden zo veel mogelijk mensen te overtuigen om G-sportfan te worden. Daarenboven organiseerden ze tal van activiteiten om geld in te zamelen voor de aankoop van nieuwe sportmaterialen voor hun G-sporters. Het ging daarbij niet enkel om klassieke acties zoals een wafelenbak of een tombola, maar ook om swimmathons, een kubbtoernooi, een najaarsmarkt, een loopwedstrijd, optredens en veel meer. En goed nieuws: het G-sportfonds verdubbelde het bedrag dat de projecten ophaalden via crowdfunding in het kader van de ‘Week van de G-sportfan!’. 1 euro werd zo 2 euro.

“Voor de ‘Week van de G-sportfan!’ organiseerden we deze zomer een zeer bijzonder benefiet: Alex Agnew trad namelijk op ten voordele van ons project”, vertelt Dave Van Doorslaer van ijshockeyclub Antwerp Phantoms, dat als één van de 26 G-sportprojecten deelnam aan de campagne. “Het was een topavond waarvan zo’n 560 aanwezigen hebben kunnen genieten. Met de opbrengst van de voorstelling en het bedrag van de sponsorgelden die we hebben opgehaald, waren we meteen al een heel eind op weg om de onmisbare sleetjes voor ons nieuw sledge hockey team aan te kopen.

Benieuwd naar de resultaten per project?
In de bijlage onderaan krijg je een overzicht per project van de behaalde resultaten op het vlak van crowdfunding en het verzamelen van G-sportfans.

Resultaten week van de g-sportfan per project

 

Projecten nemen cheque in ontvangst