Pidpa G-wegcriterium

PIDPA logo

G-sportfonds lanceert nieuw wegcriterium voor wielrenners met een handicap:
het ‘Pidpa G-wegcriterium’

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen blijft innoveren. Na de succesvolle ‘IOK G-trofee’ cyclocross tijdens de wintermaanden lanceert het G-sportfonds met steun van Pidpa nu ook een zomers alternatief op de weg.

Het nieuwe ‘Pidpa G-wegcriterium’ bestaat uit zes wielerwedstrijden in onze provincie waarbij wielrenners met een handicap hun sportieve uitdaging aan gaan. Het startschot van het wegcriterium werd gegeven op 29 april tijdens ‘Tom Says Thanks’, de afsluiter is voorzien tijdens de Derny-wedstrijd in Antwerpen op 2 augustus.

Pidpa G-wegcriterium Tom Says Thanks

Zes wielerwedstrijden voor personen met een handicap

Tijdens het ‘Pidpa G-wegcriterium’ zorgt het G-sportfonds ervoor dat G-renners in het programma van zes wielerwedstrijden een plekje krijgen om te rijden voor de overwinning. Er is telkens 45 minuten voorzien voor een recreatieve wedstrijd op een gesloten omloop. Onderstaande wedstrijden maken deel uit van het criterium. Klik op de naam van de wedstrijd om de uitslag van de wedstrijd te raadplegen.

  • ‘Tom Says Thanks’ op 29 april 2017
  • Wielerwedstrijd Arendonk op 30 april 2017
  • Wielerwedstrijd Kasterlee op 18 juni 2017
  • Wielerwedstrijd Geel op 14 juli 2017
  • Herentals Fietst op 27 juli 2017
  • Derny Antwerpen op 2 augustus 2017

Dat de G-renners kunnen deelnemen aan bovenstaande wedstrijden is sowieso al fantastisch. Maar waar het vooral ook om draait is de toeschouwers langs de kant van de weg laten zien dat er ook zoiets als G-sport bestaat. En dat je dus perfect kunt sporten met een handicap. Dat taboe wil het G-sportfonds blijven doorbreken. Door de samenwerking met de zes organisatoren van deze wielerwedstrijden kan het G-sportfonds nu ook op de weg sensibiliseren.

Wil je trouwens zelf graag deelnemen aan één of meerdere wedstrijden van dit wegcriterium’? Geef dan een seintje aan G-sportcoach Koen Meeusen via koen.meeusen@provincieantwerpen.be. Hij bekijkt samen met jou de mogelijkheden en de praktische details.

Voortraject in scholen buitengewoon onderwijs

Net zoals bij de ‘IOK G-trofee’ cyclocross zorgt het G-sportfonds voor initiaties in scholen van het buitengewoon onderwijs in de omgeving waar de wedstrijden plaatsvinden. Tijdens de lesuren vertrekkend aan de school zijn er zo’n 2 tot 5 initiaties voorzien. Hiervoor werkt het G-sportfonds graag samen met verschillende partners zoals Avalympics en lokale G-sportclubs. Daarnaast voorziet het G-sportfonds ook een G-wielerstage in Herentals.

Klassement ‘Pidpa G-wegcriterium’

Raadpleeg het algemeen klassement online

Pidpa G-wegcriterium Tom Says Thanks 2