G-sporters aan het woord

G-sporters over hun dromen en passies

Vandaag zijn er maar liefst 6.000 gepassioneerde G-sporters actief in onze provincie. Allemaal sporten ze op hun eigen ritme, met de aangepaste begeleiding op maat van hun handicap. We willen ze graag allemaal aan het woord laten maar dan hebben we webpagina’s te kort op deze website. Toch lichten we er graag twee sporters en één trainster uit. Hieronder lees je over hun passies en hun grote dromen. Je voelt, ruikt en proeft gewoon hun enthousiasme.

basket1web

Emlyn Goyvaerts, G-sporter mét ambities: “Ik ben een echte sportman en ben gebeten door zwemmen, duiken, netbal en vooral basketbal. Ik hoop ooit te kunnen ‘dunken’ als ik twee meter ben. Als ambassadeur van het G-sportfonds wil ik een voorbeeld zijn voor alle G-sporters. Dankzij de provincie Antwerpen heb ik mijn sportclub gevonden, doe zoals ik en sport!”

HOCKEY_BEELD2web

Anke Claes, campagnegezicht van G-hockey. Fervent hockeyspeelster maar vooral ook een doorzetter: “Ik ben in de ban van hockey en speel de sport al vijf jaar. Ik maak deel uit van de nationale ploeg. Mijn grote droom is om ooit aan het WK rolstoelhockey te kunnen deelnemen. Dankzij het G-sportfonds krijg ik de kansen om die droom te realiseren.” 

 

Leen Hoefman van G-voetbal G-kids K Schelle sport: “Dankzij de financiële steun van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen krijgen we de kans om onze G-werking verder te professionaliseren. We zorgen voor ervaren en gediplomeerde trainers, kopen aangepaste G-sportmaterialen aan en vooral: onze G-sporters komen al lachend naar de club. Die glimlach is goud waard.”