G-sportclubs

Vind een G-sportclub in jouw buurt!

Het sociaalmaatschappelijk belang van sportbeoefening is groot. Geen enkele sector van het maatschappelijke gebeuren telt zoveel G-voetbalploeg webdeelnemers, activiteiten en betrokkenheid als de sportsector. Sport vormt daarmee ongetwijfeld het belangrijkste sociale gebeuren in onze provincie. Voor G-sporters dé ideale thuisbasis om zich te integreren in een samenleving waar ze wezenlijk deel van uitmaken en waar het G-sportfonds dat extra noodzakelijk duwtje in de rug wil geven.

De provincie Antwerpen telt vandaag 261 sportclubs die een specifieke werking hebben gericht naar personen met een handicap. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan de nodige voorzieningen zoals juiste en professionele begeleiding, aangepaste en toegankelijke faciliteiten en de nodige sportmaterialen. De provincie Antwerpen is op dit vlak absolute koploper in Vlaanderen, een positie de we maar al te graag willen vasthouden uiteraard. Uniek aan het G-sportfonds is dat we de krachten bundelen over sporttakken en types van handicap heen. Zo geven we iedereen alle kansen.

Met de digitale G-sportwijzer  op de website www.gsport.be krijg je snel en makkelijk een overzicht van het sportaanbod voor personen met een handicap in de provincie Antwerpen. Je kunt een sportclub zoeken op naam, gemeente, sporttak of op type handicap.