G-sport

G-sport: gewoon sporten!

De provincie gaat vol voor G-sport, sport voor personen met een handicap. We gaan de uitdaging aan om tegen 2020 20% van _LDQ1557webde personen die een handicap hebben duurzaam aan het sporten en bewegen te krijgen. Dat doen we niet alleen als provincie Antwerpen maar samen met tal van sportfederaties, sportclubs, steden en gemeenten en andere overheidsinstanties. Als provinciebestuur wensen we elke vorm van handicap tastbaar te ondersteunen. Want bij ons krijgt iedereen alle kansen.

Alles wat je wil en moet weten over G-sport in de provincie Antwerpen vind je in de nieuwe overzichtelijke G-sportbrochure die je hieronder kunt downloaden. Wil je de brochure graag in gedrukte vorm ontvangen? Stuur dan een mail naar gsport@provincieantwerpen.be en we zorgen ervoor.

Brochure G-sport provincie Antwerpen

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van ‘G-sport Vlaanderen’. ‘G-sport Vlaanderen’ is de koepelbeweging voor iedereen die werkt rond of interesse heeft in sport voor personen met een handicap. Federaties, organisaties en overheden werken hier samen om zoveel mogelijk personen met een handicap duurzaam te laten sporten/bewegen. Alle informatie, nieuwtjes, een overzicht van alle G-sportclubs en veel meer vind je op deze website.