Boek ‘Sporthelden’

Bestel nu!

Uniek collectors item portretteert 40 G-atleten die sporten met passie

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen pakt in samenwerking met ex-topvoetballer en G-sportambassadeur Piet den Boer uit met een absolute primeur. Voor het eerst brengt het fonds een boek uit. 40 atleten met een handicap staan centraal en brengen het verhaal achter de sporter. Stuk voor stuk gepassioneerde G-atleten die vooral laten zien dat je ook met een handicap gewoon kunt sporten. Top-fotograaf Henk Van Cauwenberghe portretteerde de G-atleten, Piet den Boer nam persoonlijk de interviews af. Schrijver Raf Willems van Uitgeverij De Vliegende Keeper hield de pen vast. Het resultaat: 40 boeiende verhalen met uiteenlopende emoties zoals weemoed, wilskracht, vreugde, verdriet en soms zelfspot.

Cover boek 'Sporthelden met een beperking'Sporten met en zonder handicap: dat is even gewoon toch?’ Als dit na het lezen van de boeiende verhalen van G-helden bij je blijft hangen, dan is onze doelstelling alvast geslaagd. Waarom? Mensen kijken vaak naar de beperking die mensen hebben: slechtziend, doof, syndroom van Down, een prothese of een psychische handicap. Maar waarom zie je niet dat ook zij kunnen sporten, zelfs nog met meer wilskracht en overtuiging dan personen zonder handicap? Aan deze beeldvorming wil het boek ‘Sporthelden met een beperking’ een bijdrage leveren.

Achter elke G-atleet in het boek schuilt een verhaal. Een verhaal dat als inspiratie kan dienen voor personen met een handicap die vandaag nog niet sporten maar wel de stap willen en durven zetten. Noem ze rolmodellen, inspiratiebronnen of waarom niet G-helden. Maar ze zijn ook van vlees en bloed en mens zoals jij en ik. Dit boek brengt een eerbetoon aan G-sporters maar tegelijk ook een eerbetoon aan de duizenden andere G-sporters die we niet hebben kunnen portretteren. Ook aan hen draagt het G-sportfonds dit boek op.

Het boek ‘Sporthelden met een beperking’ is een uniek collectors item en is te koop voor 24,95 euro. Alle opbrengsten van het boek gaan integraal naar het G-sportfonds van de provincie Antwerpen dat hiermee sportclubs met een G-werking steunt. Het boek kwam mede tot stand dankzij partners uit het bedrijfsleven: ABN AMRO, Total, Houthandel Witon, Tobania, CM, Tormans, Sterren op de Grasmat, Transfreight, KPMG, AWDC, Cronos Group, Coca Cola en Sociaal Huis Mechelen.

Bestel het boek vandaag nog

Wist je dat het boek ook op cd te verkrijgen is?

Op cd hoor ik je denken? Ja hoor. Het G-sportfonds wil ook personen met een visuele handicap de kans geven om het boek ‘Sporthelden met een beperking’ te ontdekken en te leren kennen. Via Transkript vzw liet het G-sportfonds het hele boek inlezen en Piet den Boer nam zijn eigen voorwoord voor zijn rekening. Heb je interesse om het boek op cd te hebben? Geef dan zeker een seintje of bestel het hieronder via het bestelformulier. De verkoopprijs bedraagt 24,95 euro, net zoals een echt exemplaar van het boek.

Speciale actie: verkoop als G-sportclub het boek ‘Sporthelden met een beperking’ en help je G-werking aan een financiële extra

Het G-sportfonds wil ook G-sportclubs de kans geven om een graantje mee te pikken van het succes van het boek om zo de eigen G-werking verder uit te breiden en te professionaliseren. En dat kan op een heel makkelijke manier. Je kunt als G-sportclub het boek ‘Sporthelden met een beperking’ promoten en verkopen. Aan de spelers van je club, aan supporters, aan bestuursleden,… De prijs van een boek bedraagt 24,95 euro. En het goede nieuws: 10 euro per verkocht exemplaar gaat gewoon rechtstreeks naar jouw G-werking, 14,95 euro gaat naar het G-sportfonds. Hoe meer boeken je verkoopt, hoe groter je winst dus. Heb je als G-sportclub interesse om mee op de kar van het G-sportfonds te springen en wil je graag een financiële stimulans voor je G-werking? Aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen via gsportfonds@provincieantwerpen.be. We bekijken dan samen hoeveel boeken jouw G-club wenst af te nemen en regelen dan alle praktische formaliteiten.